torsdag 27 mars 2008

Jag kommer åldras snyggt!

Har en känsla av att jag kan bli rätt snygg då jag är en sisdår 50 år. Då har jag nog äntligen lyckas lägga på mig några kilo så man får lite pondus. Det gråa hårstråna ser inte bara ensamna ut, utan komponeras av sina goda vänner i bästa Glenn Hysén maner. Skäggväxten täcker förhoppningsvis även min högra kind, luckan som är där mitt på kinden idag ser ju allt annat än Ljungberg ut. Kan tänka mig att se ut lite som en Pierce Brosnan möter George Clooney med mellanlandning på Johnny Depp, fast jag vill vara slank. Tänk lite Jesper Parnevik i kroppen - det är tajt som fasen.

Jag kommer passa riktigt bra i slow motion, gärna svartvitt, med lite klassisk musik i bakgrunden. Kisa med ögonen och smaka lite på det, tänk dig tanken..

Sen ska jag bli rik oxå, det är snyggt att vara rik. Givetvis så klär jag mig ju stiligt. Det är ju en förutsättning för att klassas som snygg. Uppknäppt ljus skjorta och mörkgrå kavaj med en liten matchande näsduk i bröstfickan. Och lite sådär ruffsigt hår. Vålvårdade polerade Murphys sitter på mina fötter. Det ska se ut som man inte brytt sig, men man har lagt 12 minuter på att vika kragen rätt och 31 minuter på att modda frissan, men det är ingen som vet. Mitt hår som gäckat mig i alla år med att vara så tjockt kommer äntligen till sin fulla rätt med lite vax. Min frisör kommer varje gång jag klipper mig påpeka att det är inte många 50 åringar som har så tjockt fint hår.

När jag blir fångad på bild ska det liksom se ut som man är förvånad att det råkade vara en kamera just där, litet snett leende och smått rynkad panna, kollandes lite snett ned i backen med en mobiltelefon i handen. Man ser tydligt att jag är på väg någonstans, säkert på väg till ett viktigt möte.

Har givetvis en riktigt skön lägenhet. Då jag kommer hem sen sent på kvällen lägger jag nycklarna i en Georg Jensen skål på en högglanslackad byrå i hallen, de infällda halogenlamporna i taket lyser svagt, nästan glöder lite. Jag går ut i köket och öppnar kylen och tar fram lite makrill på tub och ringlar ut lite på en tallrik. Katten blir glad. (givetvis är han kvar, han ska bli 100 år!) Även detta i slow motion, i en nedsläckt lägenhet. Klockan är strax efter 23, har precis varit ute och druckit några appletinis med några vänner i en cool hotell-lounge någonstans där jag drog några sköna skämt så alla skrattade. Jag för mig världsvant i köket, endast belysningen från mitt Gorenje Ora-Ïto kylskåp lyser upp mina Poggenpohl köksluckor när jag lägger in tuben i kylen igen. Återigen ett utmärkt ljus för en stillbild.

Just ja, glömde säga att jag luktar gott oxå, det är bra.

Dagens tips: Lammkött, passa på så länge du kan. Du kanske inte kommer åldras lika snyggt som mig.

Inga kommentarer: