fredag 26 mars 2010

5 produkter vi skulle vilja se från Apple

Man måste ju berömma Apple för sin outtömliga förmåga att skapa nya namn till deras produkter. Det känns verkligen som en överraskning varje gång de presenterar en ny liten pryl. Vi har iPod, iPhone, iMac, iTunes och nu iPad. Skulle vilja fylla på med lite fler prylar vi skulle vilja se från Apple! Kom ihåg vart ni läste de först!

iCebear
Detta är alltså till skillnad från vanliga björnar en helt VIT björn. Ligger helt i linje med Apples designtänk. Dessutom är det en nischad björn, för den kan inte leva överallt utan håller sig till kallare klimat. Även det ligger i linje med Apples tänk eftersom saker i regel ska vara nischade och funka i så få sammanhang som möjligt.

iSland
Det går faktiskt rykten om att Apple ville skapa ett helt land, och detta är bara första steget till ett världsherradöme. Dessvärre så var Island redan taget, så spekuleras det om att Apple kommer att köpa en ö i The World utanför Dubai. Enligt våra källor ska ön döpas till iLand.

iPred
Den så kallad IPRED-lagen är bara en stor röra och det har varit mycket debatt om den och vad det egentligen innebär. Apple ville förenkla det med deras egen version, iPred. Apples förslag innebar att ALL musik på nätet stoppas FÖRUTOM musik från iTunes.

iPren
Självklart ska Apple ha en egen värktablett. Den ska vara dubbelt så dyr som andra värktabletter och den ska inte funka till alla typer av värk utan i linje med Apples filosofi så ska den bara funka till vissa typer av värk. Äpplet kommer att vara stansat i pillret och givetvis så kommer kartongen designas i ett stilfullt maner. När de sedan lanserat pillret kommer Apple såklart hävda att de var FÖRST med att släppa värktabletter och sen stämma alla andra som har värktabletter i sitt sortiment.

iShink
Stekarna på Apple är flitiga konsumenter av skumpa, och vad kan då vara bättre än att ha en egen ishink i deras sortiment? Givetvis ska hinken vara vit, och det berömda äpplet ska finnas på sidan. Däremot så kan man inte kyla ner alla typer av skumpa, utan bara vissa typer, men det är tydligen helt ok, för varför ska man kunna kyla ner ALLA typer för, det finns det ju så många andra ishinkar som kan göra!

I regel brukar isen i ishinken vara gratis, men DÄR har Apple tänkt till, för det finns en enorm marknad för att sälja is, och uppenbarligen så behövs ju is i en ishink. Därför kan man då via AppStore även beställa is, som de då såklart döper till iSbit.

Vill man ha lite variation i sin ishink så kan man köpa olika typer av isbitar. Vi har tex iSbit Nano, det är lite mindre isbitar och de finns även i kulörerna rosa, blå och turkos. Man kan även köpa iSbit Shuffle, den är en krossad typ av is, men det trickiga med den är att man vet inte om den är kall eller varm, hur spännande som helst!

Dagens Tips
Ser fram emot Microsoft Office 2010, kompatiblel med alla typer av skumpa. (tänk "off-ice", långsökt så innihelvete.. :P)

tisdag 23 mars 2010

Saker att göra då man är sjuk

Det var säkert 10 år sen jag hade feber sist så jag är en riktig amatör i att vara sjuk. Förutom att begrava mig under ett berg av snorpapper så måste det ju finnas lite andra saker att göra. Här kommer en liten recension av dagens åtaganden. Notera att det går att klicka på bilderna för större version.

1. Kolla på Tv, läsa tidningar och hänga med Fisen
Kan tyckas lite amatörmässigt, men kände att jag måste börja lite mjukt, man vill ju inte ta sig vatten över huvudet direkt.


2. Jobba
I en dimma som är åsamkad av Ipren, Kan-Jang och Vicks Blå så har jag faktiskt fått en hel del gjort här från soffan.

3. Installera om liten dator
Kräver inte så mycket arbete, bara stoppa i skivorna och låta den stå och tugga i godan ro. Denna aktivitet kombineras för övrigt med nedanstående punkt.

4. Sälja saker på Blocket
Har uppgraderat infrastrukturen lite här hemmavid vilket har renderat i att jag har en del tekniska prylar till övers som enligt god sed givetvis ska slumpas bort på Blocket. Bland annat 2 st. små datorer Asus EEE PC, en HTC Touch Diamond 2, en multifunktionsskrivare med fax, kopiator och scanner, en toksmidig OCH snygg 12.1 tums bärbar dator med rött pianolackat skal, och lite saker till. Nu börjar det likna nåt!

5. Räkna mynt
Medan vi ändå är inne på ämnet pengar så kom jag på den briljanta idén att jag skulle räkna hur mycket mynt jag har i min låda som ska växlas in. Totalt 1,088 kr, inte illa! Notera de prydliga staplarna, jag är inte bara förkyld, jag tror jag fick en släng av Aspbergers på kuppen.

6. Städa ur skåp
På tal om Aspbergers, finns det nåt skönare än att städa ur ett par skåp som INGEN tittar i eller vet om de är städade eller inte? Skönhet kommer inifrån sägs det, städa ur skåp är som balsam för själen.

I stängt lägeÖverskåpUnderskåp

7. Skriva blogg
Kommentarer överflödiga.

8. Läsa bloggar
Som alla vet så finns det mängder med bloggar att förkovra sig i, vissa är bättre än andra! Bland annat denna, den sjukaste blogg jag läst på länge! Fast på ett bra sätt. :P

Dagens Tips
Kan-Jang, jag tror faktiskt det hjälper. Tyvärr så började jag punda det lite för sent för att jag skulle slippa det värsta. Men jag kämpar på, det är dessutom väldigt gott!

fredag 19 mars 2010

Tack Mamma!

Ken Ring skrev en låt som heter Mamma för att hylla sin dito, det är en vacker gest! Jag vill ju inte vara sämre, men eftersom jag inte kan sjunga eller spela gitarr (räknas Guitar Hero?) så hedrar jag istället henne med ett blogginlägg.

Jag vill nämligen tacka henne för två saker:

Tandställning
Jag blev inte direkt belönad med den vackraste tandraden som ung. Det var en v-formad glugg mellan framtänderna och ena framtanden pekade rakt fram som en markis. Tänderna bredvid satt långt in, och deras grannar satt långt fram som vampyrtänder. Det var kaos.

Vet inte hur det funkade då jag skapades, men killarna på leveransavdelningen i himlen måste typ stått och kastat dart med tänderna in i min mun på lite måfå. Dessutom var tydligen det mellanblonda håret och de blå ögonen slut så de kastade på mig bruna ögon och brunt hår istället. Fick dessutom någon slags olivfärgad hy, och inte vanlig standardljus hy.

Det var fredag eftermiddag och de ville runda av och göra helg, så de gjorde allt de kunde för att hinna få ihop nåt och ändå hinna till Systembolaget. Till slut så lindade de in mig i ett tyg-knytte och band fast det i storkens näbb. Storken var stressad som fan, hade stått i dörröppningen och pekat på klockan i över en timme. När han till slut fick mig överlämnad så var han bitter som fan, pekade han vinge åt leveranskillarna och satte iväg mot Huddinge sjukhus. Han fick ringa Fru Stork så hon kunde gå till bolaget åt honom, lite chablis till helgen sitter ju aldrig fel. Kanske lite ostar till det dessutom, han hoppades givetvis på att få ligga lite.

Nåväl, deras mediokra arbete höll ju så länge som mjölktänderna stoltserade med sin prydliga fasad. Men när jag började närma mig tvåsiffrig ålder så höll inte bluffen längre och det såg för taskigt ut när den ordinarie uppsättning av tänder gjorde sitt framträdande.

Varje gång jag skrattade höll jag för munnen, för det var ju allt annat än vackert och tänkte att det är väl såhär det ska vara. Men min mamma tänkte då styra upp verksamheten och tvingade mig till tandregleraren. ALDRIG I LIVET, vilket mardröm! Dessutom skulle jag få dra ut 4 tänder på kuppen. Och som jag stretade emot, så liten och ung, och ändå så envis. Mamma vann dock matchen och efter 7 års slit med gomplattor, räls, gummisnoddar, osv, så har man i alla fall en hygglig tandrad att stoltsera med.

Men det var inte lätt ska gudarna veta. Vid nåt tillfälle så trodde jag att jag fått tinnitus, men det visade sig att allt skrot i munnen gjorde att jag blev en levande FM-mottagare och pipet i örat på förmiddagarna var inget pip, utan det var Gry Forsell från Mix Megapol som jag fick in rätt in i trumhinnan levererad genom en nattandställning som såg ut som en radiomast. Var nästan aldrig hungrig på morgnarna heller för den delen eftersom jag varje natt svalde 3-4 av gummisnoddarna som satt fast som ett kryss mellan baktänderna.

Nåja, nu är det gjort, tack vare mammas envishet, tack nummer 1!

Receptet på Köttfärssås
Med tanke på att jag är stammis på alla restauranger inom 100 meters radie från Greta Garbos Torg på Katarina Bangata och de till och med känner igen min röst när jag ringer så är det svårt att tro att jag gått kockskola, men det har jag. I alla fall i 1 år.

Jag var därmed en värdig tronarvinge till att överta receptet på mammas enormt goda köttfärssås. Den är mustig, mäktig, onyttig, skamlig, annorlunda och unik. Det är en orgie av vitlök och varje gång jag bjuder på den möts jag av buketter av superlativ. Kanske i kombination med ett stort glas med röd mjölk, eller ett stort glas med rött vin. Även de som inte gillar köttfärssåsen ljuger och säger att den är god, bara just för den är så unik.

Lite av tjusningen med att tillaga den är att man dessutom får briljera med de sylvassa Globalknivarna som mest hänger på knivmagneten på syns skull. Och som de knivarna får jobba, lökhackningen går i raketfart och bitarna blir så välhackade så även den mest prestigefyllda Tv-Kocken skulle få salivutsöndring om han såg mig! Det är som en violinist som gnider sin stråke mot sin stradivarius, eller som en sån stor ismaskin på hockeymatchen som drar av den sista kvarvarande oputsade is-strängen med en imponerade exakthet. Ibland kan jag faktiskt bara ta fram en lök ur kylen bara för att hacka den, bara för att det är så kul! Eller nej, men tanken har slagit mig. Eller nej, inte det heller, men ändå!

I alla fall, den är som en smekning och jag gör storkok en gång varannan månad så jag har ett dussin färdiga portioner att värma på i micron. Och Så mycket jag fått ligga.. ehh.. alltså, SÅ många "vänner" som jag fått tack vare den köttfärssåsen, har verkligen varit guld värt. Tack nummer 2!

Dagens Tips: Låten 2000-talet med Ken. Underbar låt men blev knäckt då jag fick reda på att det var en ripoff RÄTT AV från Tracy Chapman. Han ska ändå ha credd för att han rippade den grymmaste slingan som finns: www.youtube.com/watch?v=M4vHfBnyUm0

torsdag 18 mars 2010

Etch A Sketch vs. iPad

Jag har fått mycket kritik för att jag har varit allt annat än ödmjuk i min bedömning av Apples produkter. Det kvittras om Apple både hit och dit, men jag är en ständigt ifrågasättande själ så det ligger i min natur att titta en gång till och verkligen fundera en gång extra.

Men rätt ska vara rätt, härmed så vill jag presentera en helt opartisk duell mellan den kommande fantastiska iPad och klassikern Etch A Sketch. Om du inte vet vad Etch A Sketch är, gå direkt i fängelse utan att passera gå. Om du inte känner till iPad är det bara gratulera.


Rond 1: Användarbarhet
Direkt så accelererar Etch A Sketch iväg med hästlängder. iPad har bara en enda knapp men Sketch har TVÅ. Etch är dubbelt så bra med andra ord! Gränssnittet i Etch är dessutom väldigt intuitivt och det behövs inte ens någon manual. Så fort man får den i handen så inser man direkt hur den ska hanteras. De ligger bra i knäet och den är sval och skön med sin gedigna yta i hårdplast och den antireflexbehandlade skärmen. Knapparna svarar med ett mjukt men bestämt motstånd.

Apple är kände för sina användbara gränssnitt, men här ligger de i lä och dessutom så blir den väldigt varm efter ett par timmars iPaddlande. Visserligen så navigerar man direkt på skärmen på iPad medan man navigerar med rattarna på Etch, men det känns som iPad inte räcker hela vägen.
Rondvinnare: Etch A Sketch

Rond 2: Prestanda
Med sin omättliga exakthet och ingen laggning överhuvudtaget visar Etch hur man levererar prestanda utan att försaka upplevelse. Trots att iPad har anpassat deras mjukvara efter deras egen hårdvara så innebär det ibland en viss fördröjning. Vad gäller batteritid så är helt enkelt Etch oslagbar, eftersom den inte alls behöver ström. Den bara går och går och går och går..
Rondvinnare: Etch A Sketch

Rond 3: Grafik
Etch levererar omedelbar respons på input och den monokroma två-färgsskärmen är knivskarp. Man ser varenda gruskorn som om det vore en sandstrand på Mauritius. Däremot så har iPad mer färger vilket är till paddans fördel, bra jobbat!
Rondvinnare: Oavgjort

Sammanfattning
Etch briljerar med knivskarp grafik, ett gränssnitt som till och med ett barn kan hantera och en omättlig prestanda. Underhållsvärdet är enormt och det finns inga gränser för vad man rita på Etchen. iPad har visserligen fler färger och dessutom kan man spela ett spel på den där man kan kasta papperstussar i papperskorgar.

Det som jag tycker är lite uppseendeväckande är att till iPhone finns en App som heter Etch A Sketch, den kommer även kunna köras på iPad. Jag tycker det talar för sig själv, paddan har lillebrorskomplex och här därmed själv sett sig som slagen av duktiga storebror Etch!

Sist men inte minst så vet alla vad Etch A Sketch är till för, men ingen vet än exakt vad man ska ha en iPad till. Men det kanske klarnar sen när den lanseras!?

Och vinnaren är...
HTC HD2, en IMPONERANDE telefon som har allt och lite till. Den är lite stor i fickan, men den stora skärmen gör det värt det. Trots sin storlek så är den dock väldigt tunn. Snapdragon-processorn gör manicken till en dröm att använda och extremt bra integration med Facebook, Twitter och Google Maps.

HD2 är som den optimala flickvännen, man vill vara nära den jämt, helst aldrig på längre avstånd än en armlängd, man kan inte sluta titta på den och man kan inte få nog av att fingra på den. Den är det sista man ser när man somnar och den första man ser när man vaknar, kärlek.

Dagens Tips: Inte är det iPad i alla fall.