torsdag 18 mars 2010

Etch A Sketch vs. iPad

Jag har fått mycket kritik för att jag har varit allt annat än ödmjuk i min bedömning av Apples produkter. Det kvittras om Apple både hit och dit, men jag är en ständigt ifrågasättande själ så det ligger i min natur att titta en gång till och verkligen fundera en gång extra.

Men rätt ska vara rätt, härmed så vill jag presentera en helt opartisk duell mellan den kommande fantastiska iPad och klassikern Etch A Sketch. Om du inte vet vad Etch A Sketch är, gå direkt i fängelse utan att passera gå. Om du inte känner till iPad är det bara gratulera.


Rond 1: Användarbarhet
Direkt så accelererar Etch A Sketch iväg med hästlängder. iPad har bara en enda knapp men Sketch har TVÅ. Etch är dubbelt så bra med andra ord! Gränssnittet i Etch är dessutom väldigt intuitivt och det behövs inte ens någon manual. Så fort man får den i handen så inser man direkt hur den ska hanteras. De ligger bra i knäet och den är sval och skön med sin gedigna yta i hårdplast och den antireflexbehandlade skärmen. Knapparna svarar med ett mjukt men bestämt motstånd.

Apple är kände för sina användbara gränssnitt, men här ligger de i lä och dessutom så blir den väldigt varm efter ett par timmars iPaddlande. Visserligen så navigerar man direkt på skärmen på iPad medan man navigerar med rattarna på Etch, men det känns som iPad inte räcker hela vägen.
Rondvinnare: Etch A Sketch

Rond 2: Prestanda
Med sin omättliga exakthet och ingen laggning överhuvudtaget visar Etch hur man levererar prestanda utan att försaka upplevelse. Trots att iPad har anpassat deras mjukvara efter deras egen hårdvara så innebär det ibland en viss fördröjning. Vad gäller batteritid så är helt enkelt Etch oslagbar, eftersom den inte alls behöver ström. Den bara går och går och går och går..
Rondvinnare: Etch A Sketch

Rond 3: Grafik
Etch levererar omedelbar respons på input och den monokroma två-färgsskärmen är knivskarp. Man ser varenda gruskorn som om det vore en sandstrand på Mauritius. Däremot så har iPad mer färger vilket är till paddans fördel, bra jobbat!
Rondvinnare: Oavgjort

Sammanfattning
Etch briljerar med knivskarp grafik, ett gränssnitt som till och med ett barn kan hantera och en omättlig prestanda. Underhållsvärdet är enormt och det finns inga gränser för vad man rita på Etchen. iPad har visserligen fler färger och dessutom kan man spela ett spel på den där man kan kasta papperstussar i papperskorgar.

Det som jag tycker är lite uppseendeväckande är att till iPhone finns en App som heter Etch A Sketch, den kommer även kunna köras på iPad. Jag tycker det talar för sig själv, paddan har lillebrorskomplex och här därmed själv sett sig som slagen av duktiga storebror Etch!

Sist men inte minst så vet alla vad Etch A Sketch är till för, men ingen vet än exakt vad man ska ha en iPad till. Men det kanske klarnar sen när den lanseras!?

Och vinnaren är...
HTC HD2, en IMPONERANDE telefon som har allt och lite till. Den är lite stor i fickan, men den stora skärmen gör det värt det. Trots sin storlek så är den dock väldigt tunn. Snapdragon-processorn gör manicken till en dröm att använda och extremt bra integration med Facebook, Twitter och Google Maps.

HD2 är som den optimala flickvännen, man vill vara nära den jämt, helst aldrig på längre avstånd än en armlängd, man kan inte sluta titta på den och man kan inte få nog av att fingra på den. Den är det sista man ser när man somnar och den första man ser när man vaknar, kärlek.

Dagens Tips: Inte är det iPad i alla fall.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Fantastiskt att du äntligen fått tummen ur! Keep it up.

Anonym sa...

Yes, there's more where that came from! :)