torsdag 18 september 2008

Du är vad du heter

Så fort någon lyckas med något kommer det alltid tusen stycken som ska efterapa konceptet. Heter det efterapa förresten? Och var kommer det ordet ifrån? Finns det förapa oxå? Och vad heter det mitt emellan efterapa och förapa, heter det bara apa rätt och slätt?

I alla fall, Tv är nu FULLT av program med sång och dans. Det är Idol, So You Think You Can Dance, America Got Talent osv. Och i svenska program så ska man sjunga, härmas, retas och skrika så högt man kan medan man halvt slår ihjäl sig på ett rullband. Jag är SJUKT less på det, känns som alla bara gör varianter på samma idé. Och det är alltjämt ett himla tjat om Idol till höger och vänster.

Säga vad man vill om Fredrik Och Flipper eller vad de heter, men de är jäkligt duktiga på att ta fram nya grepp. Och "Hål I Väggen" är ju en gammal japansk succé som är så fantastisk enkel och rolig - mer sånt!

Men tillbaka till Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, de har tagit fram en rad skarpa nytänkande program såsom Boston Tea Party, High Chaparall, 100 Höjdare osv. Det krävs faktiskt riktigt skarpa hjärnor för att tänka utanför boxen och komma på nåt nytt. Dessutom är de synkade som Piff och Puff, de lever i symbios - imponerande. Tror många underskattar de där killarna och tycker att de är två lallare, men jag har full respekt för dem och de är mycket smartare än många tror. Dessutom lyckades de casha hem en exit (coolvarning på den frasen, casha hem en exit) i deras produktionsbolag, så det säger ju oxå en del om att deras idéer bär frukt.

Tv om Tv med min namne Christer var också ett galet skönt program. De satt och snackade skit, drack öl och käkade Pringles. Blev alltid så sugen på chips då jag såg det. Ett program man minns lite extra är då de ringde upp Bonde Söker Fru Fredrik, priceless.

Men i alla fall, zappar runt febrilt och ser alla dessa sjung och dans program och tänker verkligen att det var bättre för, jag tänker då främst på Robinson då det gick på SVT och Big Brother i sina tidiga år. Tänk när Peter står på knä och kissar på mattan framför en gapskrattande Jacob, eller då Emma-Maria pratar feminism. Hon har inte en aning om av feminism är eller vad det står för, men ingen kan framföra nåt som man inte vet nåt om lika bra som hon kan. Eller egentligen, skippa allt det där, jag saknar Emma-Maria helt enkelt. Hon var sjuuuukt söt, och då kommer man undan med det mesta.

I mitten av detta så dök det även upp en ny namnsättning på folk. Istället för att kalla folk vad de heter så skapar man namn, vad sägs om Robinson-Kent, Big Brother-Linda, Idol-Måns, Bonde Söker Fru-Fredrik, Farmen-Qristina, m.fl. Lite tragiskt att man måste bli associerad med det man är känd för i kombination med sitt namn. Och man kan ju undra vad jag skulle ha för prefix? Golf-Christer? Datanörds-Christer? Blogg-Christer? Lång-Smal-Mörk-Som-Luktar-Gott-Christer?

Inte direkt så att man behöver kalla "riktiga" kändisar för Tennis-Björn, Skid-Ingemar eller Golf-Annika för att man ska veta vilka de är. Det är kanske det som är skillnad på A-kändis och B-kändis, A-kändisen behöver bara ha sitt namn som varumärke. Eller är det så att alla A-kändisar har unika namn, lite som porrskådisar? Jag menar, Gunde Svan, Björn Borg, Miro Zalar och Ludmila Engqvist, det är ju utmärkande namn! De kanske heter nåt helt annat egentligen men då någon insåg att de har talang så får de porrskådisnamn innan de slår igenom och blir kända. Det känns ju lite för uppenbart att man på allvar skulle kunna döpa ett litet sött barn till Gunde Svan. Eller vet föräldrarna redan innan de döper barnen att man ska bli kändis?

Därmed vill jag kasta en pik till min mamma, hur fasen kan hon döpa mig till Christer. Har aldrig gillat mitt namn och kommer aldrig att gilla mitt namn. Och med tanke på mitt namnval så lär jag inte bli kändis heller för den delen. Borde byta till nåt annat. Och det ska vi prata vidare om någon annan dag. =)

Dagens Tips: Emma-Maria. Visst, hon hade några issues att reda upp men jag kommer aldrig glömma henne. Sen vill jag återigen flagga för Tilde De Paula, vill ju inte göra henne svartsjuk i onödan.

onsdag 17 september 2008

Ryder Cup

Efter seklets mest omtalade knäoperation så är Tiger Woods "sjukskriven" året ut och förmodligen kommer han även vara borta ett par månader in på nästa säsong. Han sitter hemma och kuttrar med Elin och Sam Alexis och jag tror faktiskt han har det väldigt bra. 

Kan se framför mig hur han sitter nyvaken i stora soffan med en Nike t-shirt och ett par shorts framför en 52" LCD-Tv och spelar Guitar Hero och äter Doritos. Elin, som varit uppe ett tag, kommer bärandes på Sam Alexis och säger att han borde äta en riktig frukost istället. Tiger svarar inte, han håller på att pricka 100% på When We Were Young med The Killers. Han kör oftast på Medium, han har testat Hard men det var lite för svårt, så han backade tillbaka och försöker istället få så höga procent som möjligt på alla låtar på Medium. Konstigt kan tyckas med tanke på hans tävlingsinstinkt. Egentligen hade han velat spela Rock Band där det även går att spela trummor, men hans opererade knä tillåter inte såna utsvävningar.

Jag tycker synd om alla de väldigt duktiga spelare som vinner stora tävlingar nu då Tiger är borta, för vad de än säger så kommer de alltid få höra "men Tiger var ju inte med". Nog för att Tiger är överlägsen, men han  vinner faktiskt inte ALLT. Så personen i fråga som vann tävlingen kanske hade vunnit den ÄVEN om Tiger varit med. Tänker på t.ex. Padraig Harrington som vunnit 3 majors på väldigt kort tid. Och nu FedEx slutspelet som Tiger med största säkerhet hämtat hem som en förbeställd pizza från Primo Ciao Ciao. (mafioso givetvis!)

Dessutom är inte Tiger, som för övrigt heter Eldrick, med i alla tävlingar även då han är frisk vilket då lämnar luckor till övriga speare. Det kommer även mindre publik till tävlingarna och det blir inte alls samma drag som då Tiger är med - helt otroligt egentligen vilket avtryck en enda golfspelare gjort med sitt fantastiska spel. Han äger spelet, Tiger Woods ÄR golf.

För att komma till någon slags poäng med detta så tänkte jag avrunda med att jag tror att Europa vinner Ryder Cup i år. Inte bara för att Tiger inte är med, utan för att Tiger är borta. Är ni med på skillnaden? Bara det att Tiger visar sig får löven på träden att gulna. Han kommer säkert rulla runt bland repen i en golfbil och se cool ut med hustru och knodd, men han är ändå inte med i laget.

Så min poäng är, det vore ett genidrag av Paul Azinger, som är USA:s kapten, att utse Tiger till vice kapten! Då skulle han ändå "vara med" i laget och jag är övertygad om att han skulle få folk att höja sin förmåga.

Ser verkligen fram emot helgen då tävlingarna börjar. Jag ska följa Ryder Cup med en stor påse Doritos och låta mig ledsagas av den underbara Göran Zachrisson.

Dagens Tips: Rock Band, kan inte få nog! Har velat spela trummor sen jag var 12 år och ÄNTLIGEN får man jamma loss till grannarnas stora förtret. Drömmen vore att få sätt på Creep med Radiohead där jag går loss på trummor, Eldrick spelar gitarr, Jesper Parnevik på bas och Tilde De Paula med micen. Om Tilde har förhinder kan jag även tänka mig Evangeline Lilly från Lost.

tisdag 16 september 2008

Blev inte som jag tänkt mig

Började kurra i magen och blev galet sugen på pannkakor men upptäckte att jag inte har någon grädde hemma. Pannkakor utan grädde är som att äta smör utan gås. Drog på mig en jacka (och halsduk - har nackspärr.. eeeek!) och lommade upp mot Regnbågens Livs, där de dessutom har paketutlämning. Då jag plockade åt mig en liter mjölk som går ut i morgon och ett paket vispgrädde som går ut i övermorgon så kom jag på att jag inte ätit någon middag. Så jag betalade för mig, sen pinnade jag ner mot Sibylla på Ringvägen och köpte med mig ett Big Meal med en Trocadero. (hej Carlsberg!)

När jag satt och åt min hamburgare framför "Vem Vill Slå Fredrik Och Filip" så hade jag en skum känsla i magen, lite som då man slarvat bort nycklarna, nåt liksom hängde över mig. Sen slog det mig, jag köpte ju grädde för jag skulle äta pannkakor.

Nåja, kan ju äta pannkakor imorgon istället - om jag kommer ihåg det. Lär väl sluta med att jag sitter och slickar på en Carlzone med en skum känsla i magen som om att det är något jag glömt.

Dagens Tips: Trocadero, sjukt gott! De borde dock se över den grafiska profilen på etiketten. Kommer aldrig förstå vad de där märkliga paraplyet gör där. Och vad är dealen med den röda uppåtpilen under texten? Formgivaren i fråga måste druckit sig hög på Kaustik Soda då han skapade det där alstret. (fråga mig inte vad katten gör på bilden - men söt är den! och nej, det är inte min katt även fast min lilla Fis är röd/vit såsom jamaren på bilden.)

onsdag 3 september 2008

Högtryck i avloppsbranschen

Ungefär en gång om året så brukar min brunn i duschen successivt tappa sin förmåga att sörpla i sig vattnet, för att till slut en dag ge upp helt och vägra svälja en droppe. Detta resulterar i en mysig liten plaskdamm och mina 15-minutersduschar får bli 5 minuter eftersom jag på den korta tiden hinner fylla upp duschkabinen.

Detta till Fisens stora förtjusning eftersom han av någon anledning är mycket fascinerad av den vattenspegel som jag lämnar efter mig. Världsvant brukar han lapa i sig det ljumma vattnet, som är smaksatt av Fudge Schampo, Armani Duschtvål och Zirh ansiktstvätt, likt en gnu vid ett vattenhål. Varje gång lyfter jag bort honom därifrån med ett hyggligt bestämt "nej fisen!". Inte i måndags dock då han fyllde år, han fick dricka av duschvattnet som en liten present. Dessutom fick han en ny skrammelmus och en extra stor portion makrill på tub.

I alla fall, då detta hände första gången för cirka 3 år sen så skyllde jag ju som det sig bör på mitt ex eftersom hon har långt hår. Givetvis var det bara hennes hår som fastnade i avloppet och mitt korta ruffs slinker lätt igenom. Då detta hände för 2 år sen så hade vi gjort slut sen en tid tillbaka, men givetvis var det "rester" från hennes kalufs som ändå hade ockuperat mitt avlopp och jag suckade uppgivet - kvinnor. Problemet var bara att förra sommaren så hände det igen, och då har jag bott själv i ett år. Jag får nog bita i gruset och inse att det faktiskt är lika mycket mitt hår som fastnar och stoppar upp vattenflödet.

Ringde någon slags rörmokare förra året som kom hit, gick in med smutsiga skor och styrde upp flödet igen med någon slags slang som var kopplade till någon högtrycksmaskin som sörplande och hade sig. 600 kr senare så var det fritt flöde och mina 15-minuters duschar kunde reinkarneras i morgonritualen.

För några veckor sen hände det igen, vattnet rinner långsammare och långsammare ner. Naiv som man är så tror man att det kanske lättar lite efter ett tag. Eller kanske om jag spolar lite hårdare och duschar lite längre? Inte då, i fredags blev det tvärstopp igen och det tog en halv dag innan vattenspegeln försvann från duschkabinen. Fisen var dock gladare än någonsin och smaskade i sig duschvatten likt en ölstinn fotbollssupporter som lagt vantarna på en Draughtmaster inför Fotbolls-EM.

Googlade lite i måndags och fick tag på ett nummer till en väldigt trevlig filur som bokade in sina killar idag onsdag runt 11-tiden. Perfekt sa jag och tackade för mig.

11:07 dyker det upp två killar, en äldre svensk man med glasögon som var 60 plus och en kille som är runt 40 med utländskt påbrå. De ringde även en halvtimme innan för att kolla att jag var hemma. Jag tänkte för mig själv att detta företaget har verkligen koll på läget, kudos!

12 minuter senare, närmare bestämt klockan 11:19, efter att likt förra året sörplat runt med någon slags slang i golvbrunnen så var de färdiga. Farbrorn med glasögon som såg ut som en ung Arne Weise tackade för sig, ynglingen hade redan lommat ut genom dörren och som ett litet minne har han lämnat en promenadstig med skoavtryck från badrummet ända ut i hallen från sina träskor med fuktig sula.

Jäklar du, det gick fort, sa jag! Jorå sa han, det var ingen stor grej! Skickar ni faktura eller sa jag? Yepp, den kommer med posten sen. Jag log förtjust, vilket företag alltså, de har verkligen stenkoll. Vad kostar det ungefär frågade jag med en munter stämma! Då kom chocken och det var slut på det roliga! 1.300 kronor sa Weise... konstpaus... plus moms...

Det är ungefär då man i ögonvrån ser deras firmabil utanför, en svart Lexus SUV med tonade rutor och automatisk parkeringsfunktion där de har monterat in en slamsug som extra tillbehör. Givetvis så har de ju chaufför. Weise och ynglingen tog plats i baksätet och smuttade på ett glas iskall Cristal och mumsade i sig några ostron på väg till nästa uppdrag. Så låt er inte luras av deras smutsiga blåkläder, fläckarna kommer från gåslever och champagnestekning under tennisveckan i Båstad.

Minnesanteckning, om saker verkar bara lite för bra för att vara sanna, så är det oftast det.

Dagens Tips: Webbyråer, det finns tillfällen där jag nästan knappt vågar säga att vi tar mellan 600-800 kr för våra tjänster, men nu har jag ju insett att vi är svinbilliga. Funderar på att expandera verksamheten och även erbjuda rensning av golvbrunnar.