lördag 23 maj 2009

Det man inte kan få vill man ha!

Fick ett ryck och köpte en burk fruktcocktail och insåg att det är ruskigt överskattat. Dessutom var det Del Monde, lyxmärket inom fruktcocktail. Var extremt smaklöst och svårt att skilja mellan ananas och vindruva, då är det illa. Blev ruskigt besviken..

Och på tal om överskattat, är det inte konstigt att det blev sån hype runt de röda cocktailbären? Det bevisar teorin om att det man inte kan få vill man ha.

Det finns nog ingen som på allvar kan säga att de cocktailbären är goda, men ändå så vill alla ha dem för de finns bara typ 2 st. i en burk. Ironiskt nog så går det att köpa burkar som BARA innehåller cocktailbär, men det har inte blivit någon direkt succé. För vem vill ha cocktailbär när det finns en hel burk på bordet? Då är det tydligen inte lika attraktivt längre?

Lite som rosen på prinsesstårtan. Har ju hänt när man var liten att man någon enstaka gång vann fighten om den och sen när man satte gaddarna i den så smakade den typ bara färgsatt kartong. Men det var bara hålla god min och låtsas som att den smakade himmel så att inte mystiken och illusionen runt den "goda" rosen skulle spräckas.

Man saknar inte sakerna man tar för givet förrän man har smakat på cocktailbäret och inser att det kanske inte var så bra som det verkade utan man vill hellre ha mer ananas eller vindruva istället, men då är det redan för sent.

Men det finns andra lösningar som lockar fram det bästa på ett rättvist sätt! Kolla på en påse Gott & Blandat, där finns det flera olika sorter och flera av varje sort. Det gör att man då istället väljer ut den bästa för att den är just godast, och inte bara väljer någon för att den är utrotningshotad.

Lakritsrören och de röda ryker först i min påse, krävs mycket övertalat för att jag ska släppa på de pärlorna.

Dagens Tips: Päronhalvor, inget lull-lull och inga falska förhoppningar!

Inga kommentarer: