fredag 5 juni 2009

Analsexinflammation

Det är två frågor som är väldigt återkommande av folk jag träffar.

1. Är du säker på att du är helt svensk?
2. Hur kan man döpa en stackars katt till Fisen?

På fråga 1 så måste jag faktiskt svara att jag börjar tveka, en dag ute i solen och den bruna färgen börjar direkt sätta sig och folk börjar fråga om jag varit utomlands. Så jag säger pass på den frågan tills vidare.

Och på fråga 2 så finns det en liten story bakom det, det gör att jag i fortsättningen kan hänvisa till bloggen istället!

Egentligen trodde jag att jag var en hundmänniska men man blir ju väldigt låst med en liten vovve. Har aldrig gillat katter, men har en kompis som har en grymt skön katt (hej Mondi!) som gjorde att jag började inse att katter kan vara rätt coola. Min mamma som bor i Grisslehamn fick under hösten 2002 en rejäl kull med katter, och jag gjorde misstaget att åka upp dit och kolla. Svårt att åka hem tomhänt då man ser de otroligt små söta djuren så det var bara slå till. Hälften bondkatt och hälften norsk skogskatt. Kort päls men mjuk som kashmir!

Sjukt nöjd över att ha en liten jamare så njuter jag av livet. Men, luktar han inte lite konstigt? Jag tänkte att kattungar gör väl det, och eftersom jag inte hade något namn på honom så fick han heta Fisen tills vidare. Det gick en vecka, sen en vecka till, och det blev bara värre och värre och han började verkligen förtjäna sitt namn. Tänk att en så liten sak kan lukta så äckligt!

Ringde veterinären och fick en tid, så jag packade in djuret i buren under vilda protester och körde sen till Alvik. Kom in en stor man och undersökte Fisen och konstaterade att han hade analsexinflammation. Jag vek mig dubbel av garv och sa att det är omöjligt. Han tittade på mig, helt iskallt, och sa SÄCKAR, inte sex. Han har anal-SÄCKS-inflammation, trist typ, veterinären saknar uppenbarligen humor.

Utan att ljud så drar han på sig gummihandskarna och säger till mig ”håll i honom”. Jag fattar ingenting och tar grepp om djuret. Sekunden senare så kör han in gummivanten i ballongknuten på det stackars djuret så han gnisslade som en gammal svängdörr till en saloon i vilda västern.

Herregud tänkte jag, vad gör han? Lika fort som han kom igång så slutade han, drog av sig gummivantarna och sa ”sådär, nu har jag mjölkat dem”. Jag var helt paff av upplevelsen, för att inte tala om Fisen, vi packade ihop och åkte hem. Vi sa inget till varann i bilen, både visste, men vi ville inte prata om det.

När vi kom hem sov han en stund och återhämtade sig. Trots att han var så ung och redan skändad, tog han det som en man. Han var mer hjulbent än Zeb Macahan resten av veckan, men jag ville inte reta honom för det, han hade haft det tufft nog ändå den lilla gynnaren.

Två veckor senare så började han lukta igen så jag fick åka dit igen. Möttes av en fnissande tjej i receptionen som tog honom ur buren och sen gick vi in i skräck-rummet. Hon hade med sig en kollega denna gång, så jag slapp hålla i honom. Men det var återigen en brutal mjölkning, och efter vi var klara så klappade hon honom. ”vilka långa ben han har” sa hon! Precis då skulle jag säga ”som husse”, men då säger hon ”och lång svaaans”, varpå jag då säger ”som husse”. Båda tjejerna tittade på mig och skrattade. Jag kläckte ur mig, ”den är 37 cm”, ”ehh.. KATTENS svans alltså”. Båda tjejerna skrattade så de höll på att trilla ur sina skinn och jag blev faktiskt lite generad, blev lite märkligt det där.

När jag fick tillbaka honom i buren sen så hade de satt på maskeringstejp på buren där det stod ”Fisen Ekman”, och de fnittrade då de överlämnade honom. Skönt att någon på det där stället har lite humor i alla fall.

Har liksom blivit Fisen sen dess, men kan man byta namn på en katt som är 6.5 år gammal? Hade tänkt mig att han skulle få heta Rufus i så fall, grymt bra namn! Han ser ju precis ut som en liten Rufus!

Dagens tips: Bajspåsar. Det finns en sak som är roligare än att se en hund som bajsar, det är när husse/matte ska plocka upp bajset med en alldeles för liten bajspåse. Svårt att se tuff ut när man står hukandes över en rykande björnhög med bajs och rynkar med näsan medan man försöker skopa upp chokladen. Tacka vettja katt!