onsdag 5 november 2008

Jämställdhet

Av bara farten måste man ju gratta Obama! Själv blev jag invald i styrelsen på golfklubben för några år sen och det var kul, men detta är ju några snäpp större. =P

Däremot reagerar jag på en sak, han kallas historisk för att han är den första svarta presidenten? Det är MYCKET fokus runt hans hudfärg? Jag tycker det är helt jäkla galet! Just nu är Cyndee Peters med på Tv och företräder någon slags svart befolkning och alla är så glada för att han är svart och har vunnit.

Jag tror inte majoriteten är dumma, förhoppningsvis så har han även andra kompetenser och bästa personen vinner, det är DET som det handlar om.

Samma om men tjej hade vunnit, då hade hon blivit historisk som första tjejen, jag tycker inte det är relevant. Den som vinner vinner, oavsett man man är svart, gul, röd, kille, tjej, gay eller hetero.

Givetvis är det som en extra liten bonus att han är svart och lyckas vinna ändå, men släpp fokus på hudfärgen och börja jobba istället! =P

Var faktiskt lite samma sak då Tiger Woods slog igen, det var MYCKET fokus på hans hudfärg, men nu tror jag knappt det är någon som tänker på att han är färgad längre. Allt man tänker på nu är att han är BÄST Och man märker verkligen hur ljummen touren blir då han är "sjukskriven" för sitt knä.

De som vinner tävlingarna nu när han är borta kommer alltid att få höra: "men Tiger var ju inte med..". Orättvist visserligen eftersom Tiger inte vinner ALLA tävlingar, och det är en sanslös bedrift att vinna en PGA Tour tävling eller en Major oavsett som Tigern är med eller inte. Sidorspår.

Dagens Tips: Tiger Woods 4 President!